Mihin muotoon nauhat kannattaa digitoida?

Kaikilla tallennusformaateilla on omat etunsa. Ulkoinen kovalevy ja muistitikku ovat käteviä editoitaessa materiaalia ja toistettaessa esimerkiksi TV:n USB-portin kautta.

DVD- ja Bluray-levyt ovat helppokäyttöisiä ja niistä on mahdoton poistaa vahingossa mitään. Googlen ja DropBoxin pilvipalvelut ovat hyviä tiedostojen jakamiseen ja varmentamiseen.

Paras formaatti löydetään usein, kun asiakkaan kanssa päästään kartoittamaan tarvetta.

Alla käymme läpi suosituimpien tallennusformaattien parhaat puolet.

Ulkoinen kovalevy ja muistitikku

Nykyisin melkein kaikissa taulutelevisioissa on USB-portti, jonka kautta voi toistaa muistitikulla ja ulkoisella kovalevyllä olevia videotiedostoja. Katselu onnistuu myös tietokoneen ja usein myös digiboxin portin kautta.

Tiedostomuodossa olevia videoita voidaan suoraan editoida, tehdä koosteita ja niitä on helppo kopioida useaan paikkaan talteen. Esimerkiksi pilvipalveluun tai toiselle tietokoneelle. Näin varmuuskopiota on useita ja muistot säilyvät turvassa.

Videot voidaan muuntaa haluamaanne muotoon (mp4, AVI, MOV yms.)

tikku

DVD- ja Blu-ray -levyt

Fyysisten levyjen etuna voidaan pitää niiden helppokäyttöisyyttä ja turvallisuutta. Niistä ei voi poistaa eikä muuttaa vahingossa mitään. Arkistointikelpoinen levy kestää aikaa oikein käytettynä kymmeniä vuosia.

Levyltä voi myös tehdä helposti itse tiedostomuotoisen kopion editointiohjelman avulla.

digitointi_dvd_levylle

Pilvipalvelut Google Drive, Dropbox, Apple Icloud, Microsoft OneDrive

Pilvipalvelut ovat kehittyneet nopeasti suosituksi videotiedostojen säilömispaikaksi nettiyhteyksien ja suoratoistopalvelujen yleistyttyä. Tiedostojen jakaminen pilvipalvelussa on helppoa esimerkiksi perheen jäsenten kesken. Videotiedostot voi jakaa joko kokonaan tai osittain kenelle haluaa.Ulkopuoliset eivät pääse katsomaan niitä.
Videotiedostojen toistaminen onnistuu käytännössä millä tahansa laitteella, jossa on internet-yhteys. Esimerkiksi äly-TV, tabletti, tietokone ja kännykkä soveltuvat toistamiseen erinomaisesti. Omia tiedostoja voi siis katsoa missä vain kirjautumalla vain henkilökohtaisilla tunnuksilla omalle tilille.

Google-Drive tarjoaa kaikille 15GB ilmaista tallennustilaa, johon mahtuu useita tunteja videomateriaalia. Jos tilaa tarvitaan enemmän 100GB Google Drivessä maksaa 2€/kk.

Haluatko tarjouksen digitoinnista?

Pyydä tarjous!

digitointi_pilvipalveluun

Miten kasetit, kaitafilmit tai diat päätyvät digitaaliseen muotoon?

-Digitoinnin vaiheet-

1. Yhteydenotto

Asiakas ottaa yhteyttä joko puhelimitse tai pyytämällä tarjouksen.

2. Tarvekartoitus ja tarjous

Asiakkaan tarve kartoitetaan ja sen pohjalta tehdään edullinen pakettitarjous vanhojen tallenteiden digitoinnista.

3. Toimitus

Asiakas toimittaa vanhat tallenteet ilmaiseksi Digipaketin avulla.

4. Valmistelu

Kasetit ja kaitafilmit käydään silmämääräisesti läpi ja niihin tehdään tarvittavat ehostukset ja korjaukset.

5. Puhdistus

Kaitafilmit puhdistetaan. Videokasetit kelataan läpi magnetisoitumisen poistamiseksi.

6. Laadukas Digitointi

Videokasetit digitoidaan laitteistoilla, joissa on aikaviivekorjain. Kaitafilmit digitoidaan uusimmalla kuva-kuvalta skannaavalla laitteella. Sekä kaseteissa, että kaitafilmeissä tehdään samalla kohinanvaimennus ja kuvan hienosäätö.

7. Editointi

Raakatiedostot käyvät vielä läpi editoinnin, jossa tarvittaessa kuvaa parannellaan ja videoista leikataan tyhjät kohdat pois.

8. Muunto haluttuun formaattiin

Videot siirretään haluttuun formaattiin. Katso mihin muotoon nauhat kannattaa siirtää?

9. Toimitus

Digitoidut tiedostot ja vanhat tallenteet pakataan hyvin ja toimitetaan asiakkaalle.

Miten hinta muodostuu?

Tavoitteemme on pitää hinnoittelu kohtuullisena. Annamme merkittävän alennuksen suhteessa, kun digitoitavan materiaalin määrä kasvaa. Mitä enemmän kasetteja/kaitafilmejä sitä edullisempi tarjous.

Teemme selkeän urakkatarjouksen, johon ei tule ”yllätyskuluja.”

Pyytämällä tarjouksen saat tarkan urakka- ja kappalehinnan vanhojen tallenteiden digitoinnista. Suurissa erissä alennus jopa -40% normaalista hinnasta.

Pyydä tarjous oheisella lomakkeella.