Kasettien digitointi

Ilmainen ja helppo toimitus
Toimimme koko Suomen alueella
Jopa 30 % alennus isommista eristä
Kaikkiin netin kautta tulleisiin tarjouspyyntöihin vähintään 30 % ale HELMIKUUN aikana. Pyydä tarjous

Kasettien digitointia vuosien kokemuksella

Kasettien digitointi laadukkaasti. Videonauhoissa (VHS, VHS-C, 8mm, Betamax) käytämme aikavirhekorjainta (TBC), joka poistaa vanhoihin tallenteisiin jo mahdollisesti tulleet häiriöt. DV-nauhat digitoimme DV-portin (firewire) kautta, jolloin signaali säilyy aidosti digitaalisena. Tällöin laadukkaan nauhan Digital Video-laatu ei häviä. Emme tingi laadusta, vaan käytämme ammattitason nauhureita, joilla saadaan paras mahdollinen kuva.

kasettien digitointi laite
Kasettien digitointia vuosien kokemuksella.

Mihin digitaaliseen muotoon siirrän kasetit?

Nykyään suurin osa vanhoista tallenteista siirretään tiedostomuotoon. Tiedostomuodon suurin etu on sen helppo monistaminen. Tikuista ja kovalevyistä on helppo tehdä useita erillisiä kopiota. Esimerkiksi muistitikusta, jossa on 40 kappaletta kasetteja digitoituna, on helppo kopioida usealle eri tikulle ja tietokoneelle talteen. Jos yksi tikuista menee hukkaan, niin jäljellä olevista voi tehdä jälleen uusia kopioita.

Mp4-tiedostomuoto on näistä yleisin. Kyseisessä muodossa videokuvaa pakataan hieman, ja se vie tällöin yllättävän vähän tilaa. Yhdelle isolle muistitikulle mahtuu kymmeniä kasetteja. Mp4-muodon suurin etu on sen runsaat toistomahdollisuudet. Käytännössä kaikki taulu TV:t ja tykit toistavat suoraan mp4-videon USB-portin kautta. Lisäksi se toimii parhaiten ns. suoratoistossa esimerkiksi pilvipalvelun kautta. (Google Drive, DropBox , Icloud, OneDrive jne.) Mp4-muoto toistuu ongelmitta tietokoneiden avulla. Editointiohjelmat tukevat mp4-muotoa.

Avi-tiedostomuoto on tarkan editoijan valinta. Tässä muodossa otetaan talteen kaikki mahdollinen nauhalta, ja kuvaa ei pakata. Tilan tarve on suuri, mutta isotkin video-arkistot mahtuvat normaalille ulkoiselle kovalevylle. Sopivan kovalevyn saa meiltä usein kauppoja edullisempaan hintaan.

Mov-tiedostomuoto on käytännössä ominaisuuksiltaan sama kuin Avi, mutta tarkoitettu MAC-ympäristöön. Kysy tästä lisää, jos käytät pääsääntöisesti Applen konetta.

DVD-muotoon digitointi on vieläkin yleistä. Soittimia on vielä toistaiseksi paljon. DVD:n huono puoli on sen rajallinen tila. Yhteen DVD-levyyn mahtuu hyvällä laadulla 2-tuntia materiaalia. Eli kolmen tunnin VHS vie tällöin kaksi DVD-levyä ja toimitetaan tuplakotelossa. DVD-levy kestää huonosti naarmuuntumista.

M-Disc ”kivilevy” on CD, DVD tai Bluray-levy arkistointikäyttöön. Erittäin kestävä M-Disc levy on pinnoitettu kivenomaisella pinnoitteella, joka kestää hyvin valoa, lämpöä ja kosteutta. Normaali levyasema lukee kyseisiä levyjä. Niiden kesto on tavallisiin levyihin nähden omaa luokkaa. Valmistaja lupailee kestoksi jopa 1000-vuotta.


Teemme myös kaitafilmien ja valokuvien digitointia.


Pyydä tarjous Soita 050 3079355

Tekniikka - miten kasetit (VHS, MiniDV yms.) siirretään digitaaliseen muotoon?

1. Liitokset

Kasetit käydään silmämääräisesti läpi ja niihin tehdään tarvittavat korjaukset.

2. Valmistelu

Videokasetit kelataan läpi magnetisoitumisen poistamiseksi.

3. Digitointi

Videokasetit digitoidaan laitteistoilla, joissa on aikaviivekorjain.

4. Prosessointi

Digitoinnin aikana tehdään kohinanvaimennusta sekä kuvan hienosäätöä.

5. Värikorjaus

Tarvittaessa digitoidut tiedostot voidaan käsitellä kuvanparannuksella.

6. Jatkokäsittely

Tiedostot voidaan palauttaa asiakkaalle helposti editoitavassa muodossa.

Mitä kasetteja digitoimme ja mistä tunnistan kasettini?

VHS ja VHSC

VHS-, VHSC-, S-VHS- sekä SVHSC-kasetit ovat yleisimpiä nauhoja.

MiniDV ja 8mm

MiniDV-nauhat tunnistat niiden pienestä koosta.

Muut kasetit

Digitoimme kaikkia yleisimpiä tallenteita. Katso tarkka lista.

Miten digitointi onnistuu?

Pyydä tarjous tai soita 050 3079355

1. Lähetä tarjouspyyntö oheisella lomakkeella tai soita asiakaspalveluumme. Voit myös laittaa kuvia digitoitavasta aineistosta sähköpostilla tai WhatsAppissa.

2. Saat tarjouksen vanhojen tallenteidesi digitoinnista sähköpostilla. Voimme tehdä tarjouksen koko urakasta tai eritellä erilaiset digitoitavat materiaalit erikseen.

3. Digitoimme muistosi nykyaikaisilla välineillä ja tekniikoilla. Palautamme materiaalin sekä alkuperäisen aineiston toivomassasi muodossa.

Nopeuttaaksesi tarjouksen saantia kerro tallenteiden määrä sekä minkälaisista kaseteista tai kaitafilmeistä on kyse. Emme luovuta tietojasi kolmansille osapuolille.

Haluatko tarjouksen digitoinnista?

  Asiakkaitamme

  Olemme digitoineet tuhansien kotitalouksien lisäksi vanhoja tallenteita esimerkiksi seuraaville yrityksille.


  Minulla oli kolmekymmentä kasettia pelastettavaksi ja pelkäsin niiden digitoinnin maksavan hunajaa. Merkittävä paljousalennus teki projektista eläkeläisen pörssille sopivan.
  -Maajussi EVP
  Hirvitti toimittaa jollekin tuntemattomalle muisto-aarteeni, mutta pakkohan se oli jos ne meinasi säästää jälkipolville. Puhuttuani kivan miehen kanssa puhelimessa luottamus syntyi. Pian sain DVD:t kaseteistani ja opastusta niiden toistamiseen. Ihana palvelu!
  -mummi
  Vanhempieni kaitafilmit vaativat nykyaikaistamista. Perehdyttyäni asiaan HD-taso ja kuva kuvalta kaappaus oli ehdoton vaatimukseni. Uusin laitteisto, joka täytti kriteerini löytyi digitoi.fi:stä. Laatu oli mitä luvattiin.
  - diplomi-insinööri vuosimallia -65

  Tarvitsetko lisätietoja tai etkö löytänyt etsimääsi?

  Asiakaspalvelumme vastaa kaikkiin kysymyksiisi.

  Soita 050 3079355