Kaitafilmien digitointi: 5 syytä ja 5+1 tärkeintä pointtia palvelun ostajalle

Ilmainen ja helppo toimitus
Toimimme koko Suomen alueella
Jopa 30 % alennus isommista eristä
Kaikkiin netin kautta tulleisiin tarjouspyyntöihin vähintään 30 % ale SYYSKUUN aikana. Pyydä tarjous

Kaitafilmien digitointi tarkoittaa vanhojen kaitafilmien siirtämistä nykyiaikaiseen ja kestävään muotoon. Tänä päivänä digitointia tekevillä yrityksillä on laitteistossa ja ammattitaidossa paljon eroja. Mitä eroja yrityksillä on ja kannattaako kaitafilmejä ylipäätään digitoida?

Aloitetaan siitä, onko vanhoja filmejä kannattavaa siirtää digitaaliseen muotoon.

Lyhyesti sanottuna kyllä, ehdottomasti!

Vanhoja muistoja on paljon helpompi katsella tietokoneen, television, tabletin tai jopa puhelimen ruudulta. Lisäksi sinun ei tarvitse pelätä, rikkooko vanha kaitafilmiprojektori reiítystä, tekeekö kosteus niihin homevaurioita, tai palavatko kaitafilmit puhki valon takia. Eteen on myös tullut tilanteita, jolloin asiakkaan kaitafilmit ovat heitetty vahingossa roskiin muuton aikana.

Tilanne on siinä vaiheessa melko katastrofaalinen – vuosikymmenten muistot, häät, hautajaiset ovat poissa – ikuisesti.

Kaitafilmien digitointi ei myöskään estä sitä, että vanhoja filmejä voisi edelleenkin fiilistellä kaitafilmiprojektorilla. Vaan digitoinnin jälkeen voit katsoa niitä huoletta ja pelkäämättä filmin rikkoutumista!

5 syytä, miksi kaitafilmi kannattaa digitoida

1. Digitoituja kaitafilmejä on huomattavasti helpompi katsella uusilta laitteilta.

Uudet videot on helppo siirtää esimerkiksi turvalliseen pilvipalveluun, jolloin voit katsoa tai esitellä tärkeimpiä muistoja missä vain ja millä laitteella tahansa.

2. Videoita on helppoa ja ilmaista jakaa, editoida ja kopioida koska ne ovat nyt digitaalisessa muodossa.

Saat aina digitoinnin jälkeen ilmaisen editointioppaan, jolla pääset todella helposti alkuun editoinnissa ilmaisohjelmilla.

3. Kaitafilmisi ovat turvassa monessa paikassa.

Digitoinnin jälkeen voit siirtää videot talteen useammalle kovalevylle, pilvipalveluun tai vaikka polttaa DVD-levylle. Näin varmistat muistojen säilymisen varmasti tuleville sukupolville.

4. Digitointiin käytettävä laitteisto ei enää parane.

Vaan ne saavuttaneet nyt laadun, jolla kaitafilmin pinnasta saadaan talteen käytännössä kaikki mahdollinen data. Toisin kuin esimerkiksi 5 vuotta sitten, kun kaitafilmejä digitoitiin esimerkiksi kuvaamalla niitä videokameralla valkokankaalta.

5. Hinta on tällä hetkellä halvimmillaan.

Kaitafilmien digitoinnin hinta määräytyy sen mukaan, mikä digitointiin käytettävien laitteistojen hinta on maailmalla. Tällä hetkellä esimerkiksi Yhdysvalloissa kaitafilmejä digitoidaan enemmän kuin koskaan. Tämä tarkoittaa sitä, että laitteita on myös tarjolla enemmän kuin koskaan. Laitteistoille tulee silti käymään parin vuoden sisällä samalla lailla, kun kävi VHS-kasettien digitoinnissa.

Yhdysvalloissa VHS-kasettien digitoinnin kysyntä laski ja laitevalmistajat lopettivat VHS-kasettien digitointiin käytettävien laitteiden valmistuksen, jolloin digitoinnin hinta nousi ja tulee vielä nousemaan merkittävästi myös Suomessa.

5+1 tärkeintä pointtia digitoinnin ostajalle

kaitafilmin digitointilaite

1. Kysy yrityksen historia.

Digitointiyrityksiä löytyy monenlaisia, jotkut ovat olleet alalla pitkään ja jotkut vasta harjoittelevat asiakkaiden muistojen kustannuksella digitointia.

2. Saatko kiinteän urakkahinnan vai sekavan kustannusarvion?

Kustannusarvion vika on siinä, että urakkaan saattaa tulla ”yllättäen” lisäkuluja. Digitointia tekevällä yrityksellä ei ole mitään motivaatiota hoitaa projektia tehokkaasti kunnialla loppuun.

3. Sisältääkö hinta kaikki tarvittavat palvelut?

Tarvitseeko kaitafilmisi puhdistusta, haluatko editoida lopullisia videoita? Yritykseltä kannattaa kysyä ja varmistaa kaikki mahdollinen mieleen tuleva. Asioita on ikävä selvittää jälkikäteen.

4. Onko kaitafilmien digitoinnin laatu tarpeeksi hyvä?

Suomessa on oikeasti laadukkaita digitointilaitteita vain muutamalla yrityksellä. Kysy aina, digitoidaanhan kaitafilmit siihen tarkoitetulla laitteella, eikä esimerkiksi kuvaamalla valkokankaalta.

5. Saatko kattavan takuun?

Kuin myös laitteistoissa, on myös yrityksissä paljon eroja. Varmista ensinnäkin työn takuu ja lisäksi se, että saat yrityksen kiinni mahdollisissa ongelmatapauksissa.

+ Onko urakkahinnan osamaksu mahdollinen?

Kun puhutaan isoista määristä muistoja, helpottaa osamaksu varmasti urakan maksamista.

Kirjoittaja DIGITOI.fi

DIGITOI.fi on kohta 10-vuotias koko Suomen kotitalouksien arkistojen digitointiin erikoistunut yritys. Siirrämme kaikkia vanhoja tallennusmuotoja (VHS, kaitafilmi, 8mm, MiniDV yms.) uudempiin formaatteihin, esim. ulkoinen kovalevy, DVD-levy tai pilvipalvelut.


Onko sinulla iso kasa vanhoja tallenteita, jotka haluaisit helpommin katseltavaan ja aikaa kestävään muotoon?

Pyydä tarjous alla olevalla lomakkeella – vastaamme arkisin tunnin sisällä!

  Miten digitointi onnistuu?

  Pyydä tarjous tai soita 050 3079355

  1. Lähetä tarjouspyyntö oheisella lomakkeella tai soita asiakaspalveluumme. Voit myös laittaa kuvia digitoitavasta aineistosta sähköpostilla tai WhatsAppissa.

  2. Saat tarjouksen vanhojen tallenteidesi digitoinnista sähköpostilla. Voimme tehdä tarjouksen koko urakasta tai eritellä erilaiset digitoitavat materiaalit erikseen.

  3. Digitoimme muistosi nykyaikaisilla välineillä ja tekniikoilla. Palautamme materiaalin sekä alkuperäisen aineiston toivomassasi muodossa.

  Nopeuttaaksesi tarjouksen saantia kerro tallenteiden määrä sekä minkälaisista kaseteista tai kaitafilmeistä on kyse. Emme luovuta tietojasi kolmansille osapuolille.

  Haluatko tarjouksen digitoinnista?

   Asiakkaitamme

   Olemme digitoineet tuhansien kotitalouksien lisäksi vanhoja tallenteita esimerkiksi seuraaville yrityksille.


   Minulla oli kolmekymmentä kasettia pelastettavaksi ja pelkäsin niiden digitoinnin maksavan hunajaa. Merkittävä paljousalennus teki projektista eläkeläisen pörssille sopivan.
   -Maajussi EVP
   Hirvitti toimittaa jollekin tuntemattomalle muisto-aarteeni, mutta pakkohan se oli jos ne meinasi säästää jälkipolville. Puhuttuani kivan miehen kanssa puhelimessa luottamus syntyi. Pian sain DVD:t kaseteistani ja opastusta niiden toistamiseen. Ihana palvelu!
   -mummi
   Vanhempieni kaitafilmit vaativat nykyaikaistamista. Perehdyttyäni asiaan HD-taso ja kuva kuvalta kaappaus oli ehdoton vaatimukseni. Uusin laitteisto, joka täytti kriteerini löytyi digitoi.fi:stä. Laatu oli mitä luvattiin.
   - diplomi-insinööri vuosimallia -65

   Tarvitsetko lisätietoja tai etkö löytänyt etsimääsi?

   Asiakaspalvelumme vastaa kaikkiin kysymyksiisi.

   Soita 050 3079355